Kategoriler

Haberborsa

Alfa Solar Halka Arzı, Bu Hafta Gerçekleşecek


Alfa Solar Halka Arzı, Bu Hafta Gerçekleşecek

Yaklaşık 3 aylık bir aranın ardından Borsa İstanbul’da bu hafta bir halka arz gerçekleşecek. Geçen hafta SPK’den halka arz onayı alan Alfa Solar, 9 – 10 – 11 Kasım tarihlerinde 3 gün boyunca talep toplama sürecini gerçekleştirecek.

Pay başına 58,5 TL sabit fiyat belirlenen Alfa Solar halka arzının büyüklüğü böylece 538 milyon TL olacak ve şirket sürecin sonunda %20’lik bir halka açıklık oranına ulaşacak.

Alfa Solar tarafından yapılan açıklamada şirketin borçsuz mali yapısı, güçlü finansal performansı ve marka bilinirliği öne çıkarıldı. Bunun yanında Alfa Solar’ın, 2022 yılının ilk 6 ayında 698 milyon TL ciro, 138 milyon TL net kâr ve yüzde 19’luk net kâr marjına sahip olduğu bildirildi.

Alfa Solar’ın halka arzı, Deniz Yatırım liderliğinde 40 kurumdan oluşan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek. Halka arzda hem sermaye artırımı hem de ortak satışı gerçekleşecek. Böylece Alfa Solar, 40 milyon TL olan mevcut sermayesini 46 milyon TL’ye çıkaracak. 3,2 milyon TL’lik nominal pay ise ortak satışı ile halka arz edilecek.

Pay dağıtım sistemiyle ilgili olarak şirket, hem düşük tutarlı hem de yüksek tutarlı başvurular için yatırımcıları gözetecek şekilde bir sistem uygulanacağını duyurdu. Buna göre halka arzın %60’ı bireysel yatırımcılara, %25’i yüksek başvurulu bireysel yatırımcılara ve %15’i kurumsal yatırımcılara ayrılacak. Bu noktada 1000 lotun üstü talepler, yüksek başvurulu yatırımcı olarak değerlendirilecek. Bireysel ve yüksek başvurulu yatırımcı gruplarına dağıtılacak pay ise oransal dağıtıma tabi olacak.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BORSA
Yapı Kredi Yatırım Model Portföyünden BİM’i çıkardı.
BORSA
THY Hedef Fiyat 175 TL 
BORSA
Alfa Solar Halka Arzı, Bu Hafta Gerçekleşecek
BORSA
Teknik Göstergelerin  AL Sinyali verdiği Hisseler 
BORSA
EREGL/ Erdemir, 550 milyon dolarlık yatırımla peletleme tesisi kurarak kendi pelet ihtiyacının çoğunluğunun yurt içi kaynaklardan karşılanmasını sağlayacak
BORSA
MGROS 9 aylık net dönem kari %282,8 artışla 1,4 milyar TL'ye yükseldi.
BORSA
FROTO 9 aylık net dönem kârı  %119,1 artışla 10,3 milyar TL'ye yükseldi .
BORSA
THYAO Finansal Değerlendirme Raporu 
BORSA
Borsa İstanbul Piyasalarında İşlem Gören Şirketlerin 2022 yılı 9 aylık Dönem Karları/Zararları
BORSA
Tahta Büyüklüğüne Göre Onay Bekleyen Halka Arzlar