SOCAR, 9 akaryakıt istasyonuyla İstanbul Havalimanı’ndaki yerini alacak


SOCAR Türkiye, 29 Ekim’de büyük bir törenle ilk fazı açılan İstanbul Havalimanı’nda yer alan 9 akaryakıt istasyonunun ihalesini kazandı. Havalimanı sahasında ve apronda yer alan yeni istasyonlar tüketicilerin, araç kiralama firmalarının, taksilerin ve havaalanı taşıtlarının yakıt ihtiyacını karşılayacak olan SOCAR, yıllık 200 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip dünyanın en büyük havalimanında doğrudan tüketicilere hizmet verecek. 

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, havalimanında faaliyet gösterecek akaryakıt istasyonlarıyla, ilk kez doğrudan tüketiciyle buluşacaklarını ifade etti. 2008 yılında Petkim’i alarak Türkiye pazarına girdiklerini anımsatan Aliyev, şunları söyledi: “Türkiye’ye bugüne kadar toplam 14.2 milyar dolarlık yatırım yaparak STAR Rafineri, TANAP, Petlim Konteyner Terminali, Petkim RES gibi dev projelere imza attık. Geçtiğimiz günlerde SOCAR Türkiye’nin İzmir, Aliağa’daki tüm projelerini kapsayan arazisi için Türkiye’deki ilk Özel Endüstri Bölgesi unvanını aldık. Kardeş Türkiye, bizim için çok önemli bir ülke. 6.3 milyar dolarlık yatırımla kurulan STAR Rafineri’nin açılışının hemen ardından İstanbul Havalimanı’ndaki akaryakıt istasyonları için yapılan ihaleyi de kazandığımızı söylemekten büyük mutluluk duyuyorum. Dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı’nda akaryakıt istasyonlarına sahip olmak bizim için hem markamızın tanınması hem de tüketicilerle buluşmak açısından stratejik ve önemli bir adım. Akaryakıt sektöründe her zaman fırsatları değerlendiren ve pazardaki gelişmeleri yakından izleyen bir şirketiz. Önümüzdeki yıllarda bu sektörde başka yatırımlarımız da olabilir.”

SOCAR Türkiye’nin işleteceği 9 istasyonun 5’i apronda, 1’i kargo taşıma alanında, 2’si otopark içinde yer alırken 1’i de Taksiciler Kooperatifi için hizmet verecek. SOCAR, 31 Aralık 2018 itibarıyla tamamı aktif hale gelecek olan 9 istasyonla, toplamda 16 bin 280 metrekarelik bir alanda faaliyet gösterecek. SOCAR Türkiye tarafından işletilecek istasyonların apron bölgesinde yer alan 5’i; THY- TGS- Çelebi- HAVA- IGA Yer İşletmeleri’ne ait 4.000’in üzerinde araca akaryakıt sağlayacak. Havalimanının batı tarafında konuşlanan ve antrepo, acente binaları, gümrük ofisleri ve tüm lojistik operasyonlarıyla sosyal alanlardan oluşan kargo şehrinde yer alacak 5.000 metrekarelik alanda kurulu istasyon ise kargo şirketlerinin 1.000’in üzerindeki aracının yanı sıra havalimanı yolcularını ve yakınlarını ağırlayacak. Otopark içindeki iki SOCAR istasyonuyla her gün, 30’un üzerinde araç kiralama şirketine ait 1.200 araca ikmal sağlanması hedeflenirken bu istasyon, araç kiralama firmaları ile onların müşterilerine hizmet verecek. SOCAR istasyonlarından günde 10.000 aracın faydalanması planlanıyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.