PİYASALARDAKİ RİSK İŞTAHI ARTMAYA DEVAM EDİYOR  

PİYASALARDAKİ RİSK İŞTAHI ARTMAYA DEVAM EDİYOR
 
BIST100 önceki işlem gününü %1,94 yükselişle 3.458,03 seviyesinden kapatırken işlem hacmi ise 78,1 milyar TL olarak gerçekleşti. Endeks gün içi en yüksek 3,480,91 seviyesini görürken en düşük 3.400,39 seviyesini gördü. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Eylül ayına ilişkin reel efektif döviz kurunu açıkladı. Reel efektif döviz kuru endeksi, TÜFE bazında eylül ayında 52,87'den 54,51'e yükseldi.
Ticaret Bakanlığı'nın öncü göstergelerine göre eylülde ihracat yüzde 9,2 artışla 22,6 milyar dolara yükseldi. İthalatın yüzde 41,5 artarak 33 milyar dolar çıktığı geçen ay, Türkiye 10,4 milyar dolar ticaret açığı verdi.


S&P Global, Türk bankalarının ekonomideki dengesizliklerden kaynaklanan artan riskle karşı karşıya olduğunu bildirdi.


Otomobil ve hafif ticari araç pazarı hafif ticari araç satışlarındaki artışa paralel olarak geçen yıla göre yüzde 8.7 artışla 62 bin 84 adet oldu.


Bugün yurt içinde veri akışı zayıf, yurtdışında ise PMI verileriyle birlikte ABD ADP tarım dışı istihdam değişikliği ve ham petrol stokları verisi takip ediliyor olacak.
 

Anahtar Kelimeler:
DDOLAR BİST BORSA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.