Kategoriler

Haberborsa

Tekfen Tarım 41 çeşit tohum tescil ettirmeyi planlıyor

Tekfen Tarım, 2023'te 41 çeşit tohum tescil ettirmeyi planlıyor

Tohum, fide, fidan gibi canlı tarımsal girdiler ve yaş meyve üretimi alanlarında faaliyet gösteren Tekfen Tarım, Adana Agripark Ar-Ge Merkezi'nde halihazırda buğday, mısır, şeker pancarı gibi bitkilerin ıslahı için çalışmalar da yürütüyor. Şirket, tarımsal araştırma ve inovasyon sayesinde 2023 yılında sekiz farklı tarla bitkisi deseninde 41 çeşit tohum tescil ettirmeyi planlıyor.

2017 yılında kurulan Tekfen Tarım, Mayıs 2019'da tamamını satın aldığı Alanar Meyve ile bugün itibarıyla yaş meyvelerini 33 ülkeye 50 farklı müşteriye ihraç ediyor. Kendi ürettiği tohum ve muz fidanlarını kullanarak patates ve muz üretimi yapan şirket, çiftçiye kaliteli düz ve aşılı fide temin etmek amacıyla faaliyet gösteren Hishtil-Toros Fidecilik (HTF) ile de Antalya ve Adana'daki yüksek donanımlı seralarında faaliyet gösteriyor. Alanar Meyve ile bin 400 dekar bahçe yatırımıyla aynı zamanda Türkiye'nin en büyük Bursa siyah inciri üreticisi olduklarını kaydeden Tekfen Tarım Genel Müdürü Emrah İnce, "Alanar meyve ve Alanar Fidan markalarımız ile sektörde yer alıyoruz. Afyon, Antalya, Manisa ve Çanakkale'de bahçelerimiz bulunuyor" dedi.
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BORSA
Yapı Kredi Yatırım Model Portföyünden BİM’i çıkardı.
BORSA
THY Hedef Fiyat 175 TL 
BORSA
Alfa Solar Halka Arzı, Bu Hafta Gerçekleşecek
BORSA
Teknik Göstergelerin  AL Sinyali verdiği Hisseler 
BORSA
EREGL/ Erdemir, 550 milyon dolarlık yatırımla peletleme tesisi kurarak kendi pelet ihtiyacının çoğunluğunun yurt içi kaynaklardan karşılanmasını sağlayacak
BORSA
MGROS 9 aylık net dönem kari %282,8 artışla 1,4 milyar TL'ye yükseldi.
BORSA
FROTO 9 aylık net dönem kârı  %119,1 artışla 10,3 milyar TL'ye yükseldi .
BORSA
THYAO Finansal Değerlendirme Raporu 
BORSA
Borsa İstanbul Piyasalarında İşlem Gören Şirketlerin 2022 yılı 9 aylık Dönem Karları/Zararları
BORSA
Tahta Büyüklüğüne Göre Onay Bekleyen Halka Arzlar