Kategoriler

Haberborsa

AVOD Bedelli Onayına Yatırımcıların Tepkisi Merak Ediliyor

avod bedelli sermaye artışı spekülasyon mu manipülasyon mu

A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş. (Avod) hisse senedi bedelli sermaye artışında yatırımcının tepkisi merak ediliyor

Avod hisse senedi piyasada sürekli olarak operasyonlara sahne olan bir şirket. Kulislerde patronunun düzenli olarak yüksek fiyatlardan manipülatörler ile anlaşıp operasyon yaptığı bilgileri dolaşıyor. Ancak bu seferki durum çok farklı.. O da bedelli sermaye artışının onaylanması.

Avod yönetimi uzun süredir bedelli sermaye artışının onaylanması için çaba sarf ediyordu. Fakat her ne hikmetse bedelli sermaye artışı kararı bir türlü onaylanamıyordu. Spk’nın onaylaması yatırımcının alehyine idi. Çünkü hisse senedinde patron malı satılmış ve hisse fiyatı giderek düşmüştü. Ancak sürpriz bir karar ile spk sermaye artışını onayladı. Sermaye artışını sonucunda mevcut sermayesi 90 milyon tl olan hisse senedinin sermayesi %200 bedelli sermaye artışı ile 270 milyon tl’ye yükselmiş olacak. Yani avod hissesi piyasadan tam olarak 180 milyon tl para çekmiş olacak. Özellikle piyasada parasal sıkıntının olduğu bu dönemde bu denli büyük bir sermaye artışının uzun süreden sonra onaylanması akla farklı sorular getirdi. Yatırımcılar Spk'nın bu durum karşısında ki tepkisini merak ediyor.

Kulislerde dönen bilgileri araştırıp yatırımcı görüşünü inceledikten sonra bedelli sermaye artışı kararının yatırımcılara ciddi zararlar verdiği iddiaları dile getiriliyor.

Kamuoyunu rahatlatmak adına yatırımcıların belli soruları bulunuyor.

1-) hisse fiyatı bu kadar düşmüşken spk neden yatırımcıların aleyhine oluşabilecek bir durum olan bedelli sermaye artışını onayladı?

2-) kulislerde dönen bilgilere göre avod yönetiminin finansal yöntemler ile şirketin sermayesini zora sokacak hamleler yaptığı söyleniyor. Bu konu araştırmaya tabii tutuldu mu ?

Yukarıda bulunan AVOD grafiğinde görüldüğü üzere oklarla belirtilen noktalarda iki büyük opersyon yapılmıştır. 1. noktada 13.70 fiyatlara kadar yükselen senet ardından yüklü satışlar ile 7 tl fiyatlara kadar düşmüştür. ardından 2. noktada da belirtildiği gibi tekrardan operasyon gören hisse 4.50 fiyatlara kadar gerilemiştir. kulislerde dönen bilgilere göre iki büyük finansal operasyon görmüş hissede bedelli sermaye artışının onaylanması yatırımcının mağduriyetini artırabilir.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BORSA
Yapı Kredi Yatırım Model Portföyünden BİM’i çıkardı.
BORSA
THY Hedef Fiyat 175 TL 
BORSA
Alfa Solar Halka Arzı, Bu Hafta Gerçekleşecek
BORSA
Teknik Göstergelerin  AL Sinyali verdiği Hisseler 
BORSA
EREGL/ Erdemir, 550 milyon dolarlık yatırımla peletleme tesisi kurarak kendi pelet ihtiyacının çoğunluğunun yurt içi kaynaklardan karşılanmasını sağlayacak
BORSA
MGROS 9 aylık net dönem kari %282,8 artışla 1,4 milyar TL'ye yükseldi.
BORSA
FROTO 9 aylık net dönem kârı  %119,1 artışla 10,3 milyar TL'ye yükseldi .
BORSA
THYAO Finansal Değerlendirme Raporu 
BORSA
Borsa İstanbul Piyasalarında İşlem Gören Şirketlerin 2022 yılı 9 aylık Dönem Karları/Zararları
BORSA
Tahta Büyüklüğüne Göre Onay Bekleyen Halka Arzlar